Wydarzenia

CATERING WIGILIJNY

19 listopad 2018

Bardzo miło jest nam Państwa poinformować, iż rozpoczynamy przyjmowanie zamówień na dania wigilijne.

Zamówienia można składać:

-osobiście w restauracji
-telefonicznie: 698-44-77-88
-e-mail: prosta38@wp.pl

DANIA Z RYB:

-Śledź po żydowsku - 4,00 zł/100g

-Śledź w sosie tatarskim - 4,00 zł/100g

-Dorsz z warzywami julienne w sosie pomidorowym - 5,50 zł/100g

-Karp smażony z sosem piernikowym - 8,00 zł/100g

-Gołąbki wigilijne ze szczupakiem, ryżem i warzywami - 7,00 zł/100g

-Szczupak faszerowany z łososiem, papryką i oliwkami - 9,00 zł/100g

-Tatar ze śledzia - 5,50 zł/100g

-Tatar z łososia z cebulą i ogórkiem - 11,00 zł/100g

-Karp w galarecie - 9,50 zł/100g

 

DANIA JARSKIE:

-Barszcz czerwony - 15,00 zł/l

-Kapusta z grzybami i śliwkami - 5,00 zł/l

-Sałatka jarzynowa - 4,50 zł/100g  

-Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami - 2,50zł/szt

-Pierogi z kapustą i grzybami - 5,00zł/100g

-Pierogi ruskie - 5,00zł/100g

-Chleb cebulowy własnego wypieku - 1,40zł/100g

 

DANIA MIĘSNE:

-Pierogi z jeleniem i żurawiną - 6,00zł/100g

- Pasztet z dzika z borówką - 6,50zł/100g

-Kaczka faszerowana z warzywami, wątróbką i rodzynkami - 8,00zł/100g

-Kaczka pieczona w sosie miodowym z owocami (w całości) - 7,00zł/100g

-Rostbef sous-vide szpikowany czosnkiem i rozmarynem - 9,00zł/100g

 

DANIA SŁODKIE:

-Łazanki z makiem, miodem i bakaliami - 4,00 zł/100g

-Piernik królewski przekładany kremem waniliowym oraz musem z czarnej porzeczki - 4,00 zł/100g

-Torcik makowy z wiśniami - 5,00 zł/100g

-Sernik świąteczny z brzoskwiniami i czekoladą - 5,00 zł/100g

 

100 LAT NIEPODLEGŁOŚCI!! ŚWIĘTUJEMY KULINARNIE!!

06 listopad 2018

TYDZIEŃ KUCHNI POLSKIEJ

 

KIELISZEK MIODU PITNEGO

7,00 PLN

 

 

MARYNOWANY ŁOSOŚ JURAJSKI Z BABKĄ SZAFRANOWĄ

rukiew wodna, ikra z łososia, kawior z jabłka, sorbet z jabłek, ogórek kompresowany, śmietana karmelizowana

24,00 PLN

polecane wino: CHEVERNY BLANC ‘LE VIEUX CLOS’, Sauvignon Blanc, Chardonnay, FRANCJA – 125ml - 22,00PLN

 

 

ZUPA CEBULOWA ZE ŚWIECĄ WOŁOWĄ

brandy, ser Gruyère, tymianek

17,00 PLN

 

 

GĘŚ PIECZONA

purée z jabłek, pieczona cebula, pasternak, groszek, ciecierzyca, tymianek, warzywa karmelizowane, buraki, tiul gryczany

45,00 PLN

polecane wino: VALPOLICELLA SUPERIORE ‘IL VELLUTO’, WŁOCHY– 125ml - 32,00PLN

 

 

PIECZONY FILET SZCZUPAKA

hummus, palony kalafior, koper włoski, purée z dyni, sos chrzanowy

42,00 PLN

polecane wino: BERNARD DEFAIX, Petit Chablis, FRANCJA – 125ml - 29,00PLN

 

 

STRUDEL JABŁKOWY

orzechy, lody waniliowe, rokitnik, palony sos angielski, miechunka w czekoladzie, gruszka karmelizowana

14,00 PLN

polecane wino: DOMAINE DE MENARD, Gros Manseng, FRANCJA – 125ml - 12,00PLN

MENU SEZONOWE CZERWIEC 2018

06 czerwiec 2018

Z radością informujemy Państwa, iż od 1. czerwca w naszym menu zagoszczą nowe dania sezonowe.

Wśród nich znajdą się między innymi:

 

Przystawka: Polędwica z tuńczyka;

Zupa: Krem ze szparagów;

Makaron: Tagliatelle z grillowanym łososiem;

Danie główne mięsne: Indyk (sous-vide);

Danie główne rybne: Grillowany filet okonia jeziornego:

Deser: Beza zapiekana z truskawkami.

 

Szczegółowe składniki każdego dania znajdą Państwo w zakładce "Menu Sezonowe"

 

Serdecznie Zapraszamy!!

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10